llk haftalar daha ziyade genel bilgiler ile başladık.
Bu kurs da - iç mekan ve dış mekan bitkilerinin
sulama, besleme, ilaçlama, budama ve üretimi hakkında bilgi edineceğiz.
Bitki
- Bitmek kökünden geliyor, biten, yerden biten anlamına geliyor.Genellikle kök, gövde ve yapraklardan oluşuyor, ve kendi besinini kendi üretiyor. istisnalar hariç toprağa bağlı olarak yaşıyor.
Ağaç
-Boyu en az 5 metre gövde çapı 10 cm den fazla dal, sürgün ve yapraklardan oluşan, tepe tacını tek bir gövde ile taşıyan, zamanla çap ve boy artımı yapan odunsu bitkiler. serbest büyüdüklerinde tek tepe oluştururlar.
Küçük Ağaçlar : Olgun çağındaki boyu 9 m den az olan
- Erguan, Gülibrişim , Oya Ağacı, Sumak, Süs eriği, Kuş üvezi gibi
Erguan İstanbul'un simgesi, Oya ağacı ise Armutludaki evimizin bahçesinde vardı ama bir türlü sağlıklı bir görünüme kavuşturamamıştık. Gülibrişim çabuk büyürmüş tüysü yaprakları varmış
Orta Boy Ağaçlar : Olgun çağındaki boyları 9-18 m arasındaki ağaçlar
- Salkım söğüt, Sofora, Bataklık Servisi, Sigara Ağacı, Kokarağaç gibi
Büyük Boy Ağaçlar : Olgun çağındaki boyları 18 de uzun olan ağaçlar
İğne Yapraklı ağaçlar
- Çınar, Meşe, Kavak, Sekoya, Göknar, Lale Ağacı gibi
Ladin : kozalaklar aşağı bakar
Göknar: Kozalaklar göğe bakar
Sedir : Kozalağı açık olarak dökülür.
Çalı
- Belirgin tek tepesi olmayan dipten dallanan, boyları genellikle 5 m yi, çapları da 10 cm yi aşmayan odunsu bitkiler
Bu temel bilgileri örnekleri ile beraber inceledikten sonra bahçeye inip ağaçları gözlemledik
Bahçe mevsimi geldiği için tüm katılımcılar heyecanla detay bilgi aktarımını bekliyor.
İlk kısa bilgi : Sümüklü böcekler için bahçeye bir kaba bira koyalım. Kabı toprağı oyup yerleştirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder