28 Mayıs 2020 Perşembe

Pandemi Günlüğü 5 - Ramazan

Annem ile babam İstanbul'da ben ve karantinadaki oğlum Çeşmedeydik. Gelin demeye başladım ama yok doktor randevumuz var yok orası soğuk direndiler

21 Martta 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı gelmesi ile  konu biraz daha boyut değiştirmeye başladı. Bu kez gelememe durumu oluştu.

Olcay Amcamın vefatından sonra annem ile babama buraya gelmeleri için baskıyı arttırdık. İki kızları da burada ve orada kalmaları için bir neden de kalmadı çünkü tüm doktor randevuları iptal edildi boşu boşuna beklediler.

Tabii hadi gelin demekle olmuyor. 
Zaten bu arada şehirler arası seyahatte yasaklandı. tüm uçuşlar iptal. İzin almak ve birinin getirmesi gerekiyor.

Sağ olsun Özgün ramazan başlamadan tüm işlemleri halledip onları alıp 16 Nisan da buraya getirdi ve ertesi gün tekrar İstanbul'a döndü 

Veee Ramazan 

Ömrü hayatımda Anne ve babama ilk defa tüm ramazan boyunca sahur ve iftar hazırlamak nasip oldu böylece. Şükürler olsun.

Ramazan ile ilgili bir detayı da paylaşmadan geçmeyim.

Malum ramazanda mukabele yani Kuran okuma önem verilen bir konudur. Güzel okuyan biri okur diğer insanlarda o okurken Kuran'dan takip eder. Ama bu pandemi sürecinde bu nasıl olacak. Annem yüksek sesle okur ama hızlı ve ahenkli okumak başka bir şey.

Veee yöntem bulundu. "skype"

Büyük Teyzemin torunu çanakkalenin bir köyünde imam o ordan okuyacak tüm aile de skype üzerinden takip edecek.

Biz burdan, Büyük Teyzem ve İmam Yusuf 'un babası kuzenim Etem abim İstanbul'dan, Küçük Teyzem Bursa'dan, kuzenim Pervin Ablam eşi ile  İzmir'den, Yusuf'un teyzesi Avustralya'dan, 
Mukabelemizi yaptık çok şükür.

Kadir günü hatim duası için ise Ankara'dan Dayım ile Yengem, Kuzenim Alpay eşi ve Kızı ile, İstanbul'dan Ceruş da katıldı.

Bayramlaşmayı da aynı kanal ile yaptık






Tüm bayram boyunca da benzer yöntemler ile bayramlaşmayı sürdürdük.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder